Водолази атакуваха резиденция Евксиноград

Двама водолази с ламиниран плакат с думата "Оставка" се гмурнаха от кея на рибарско селище на Траката с цел да атакуват плажа на резиденция Евксиноград и да покажат протеста си срещу правителството. Единият от така наречената водна блокада е Ивайло Василев, представител на Гражданската организация "Обединени варненци за Варна", информира регионалният сайт Petel.

Другата част от протестиращите са се събрали пред входа на резиденцията. Протестиращите скандират: „Оставка”, „Вие сте позор, оставка и затвор”, свирят, развяват български знамена. Те носят плакати с надписи: „Варна каза оставка”, „БСП и ДПС, върнете купената власт”, „Сбогом завинаги”, „Разберете, хората не ви искат”, „Да върнем България на хората”, „България не се продава” и други.

Сред присъстващите има хора от всякаква възраст, както и майки с деца.

Призивът за окупация на резиденцията тръгна от социалните мрежи. Исканията на хората са оставка на правителството, както и свободен достъп на граждани до „Евксиноград” и съединяване на резиденцията с приморския парк на Варна. Въпреки че предварително над 800 души бяха потвърдили своето присъствие, пред резиденцията има под 100 души към 19:15 часа.

Пред протестиращите е разположен и кош за боклук, на който пише „Да изчистим България. Хвърляйте разделно за червени боклуци”. Много от преминаващите автомобили по главния път Е-80 подкрепят протестиращите с надуване на клаксони. Входът на резиденцията се охранява от полицията и протестиращите реално нямат достъп дори до бариерата.

Към 19:30 часа протестиращите във Варна блокираха международния път Е-87 в посока курортните комплекси и в посока Варна. Трафикът по пътя е спрян. Протестиращите пред резиденция „Евксиноград” във Варна запалиха свещ и коленичиха в памет на загиналите миньори в рудник „Ораново”, Броят на протестиращите непрекъснато се увеличава. Продължават и скандиранията „Мафия” и „Оставка”. На входа на резиденцията протестиращите опънаха въже, на което със щипки закачат своите искания. Появиха се и плакати с надпис: „Разпната България ще възкръсне”, „От предишните се срамувахме, от вас просто ни е гнус”, Оставка сега кабинет „Орешарски”, има и други кадърни”, „На Бузлуджа развяват големи руски знамена, г-н Орешарски, Варна пита – България вече Русия ли е?”.

Източник: petel.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини