Нова версия за смъртта на принцеса Даяна, била застреляна от снайперист

Лондонската полицията е получила "нова информация" за смъртта на принцеса Даяна на 31 август1997 г., съобщи британската телевизия "Скай нюз". Става дума за материали, постъпили "от военни източници, предполагащи, че тя е станала жертва на убийство", съобщава АФП.

Специален отдел на лондонската полиция вече е започнал проверка на "актуалността и достоверността" на сведенията. Подробности за сведения не се разкриват.

“Скотланд Ярд” разследва нова информация, според която принцесата на Уелс лейди Даяна е била убита от член на британската армия, пише “Сънди телеграф”. Полицията е възложила на детективи да разследват твърденията и доказателствата, които е получила.

Информацията е получена от Кралската военна полиция, след като е изплувала по време на съдебен процес срещу снайпериста от Специалната въздушна служба сержант Дани Найтингейл, обвинен в незаконно притежание на оръжие.

В досието се съдържа твърдението, че Специалната въздушна служба стои зад смъртта на принцеса Даяна. “Скотланд Ярд” отказа да потвърди съдържанието или произхода на материала. 

Според официалното разследване причина за катастрофата и смъртта на Даяна е пияният шофьор на "Мерцедеса", в които били принцесата и любовника й Доди ал Файед.

Лансираха се обаче и други версии, според които смъртта на Даяна е плод на заговор

Източник: http://www.petel.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини