7 души се удавиха в морето през уикенда

Седем души се удавиха в морето по Южното Черноморие в събота и неделя.

Около 16:20 ч. в събота, на охранявания плаж в Царево, на къмпинг  "Нестинарка", 21-годишен американски турист, пристигнал в България на 8 август, е открит в плитчините на плажа. Трупът е откаран е за аутопсия в МБАЛ - Бургас.

39-годишен немски турист се е удавил на Централен северен плаж в Приморско. Около 18:25 ч. в събота в Районно управление "Полиция" в града е получено съобщение за давещ се мъж на ивицата. Летовникът пристигнал в България на 10 август, като организиран турист и се настанил в хотел "Перла бийч" в курорта. По данни на очевидци, той е потънал във водата и спасителите, въпреки предприетите издирвателни действия, не могли да го открият. Трупът на мъжа е забелязан около 14:30 ч., днес. Тогава служители от Регионално гранично управление - Царево го извадили от морето.

Около 7 часа тази сутрин е получено съобщение за удавен мъж на Южен плаж до панорамния път в Несебър. Смъртта на 44-годишен мъж от Сливен е констатирана от екип на Центъра за спешна медицинска помощ в Несебър. Само три часа по-късно е възникнал пореден инцидент с летовници на плажа. Това станало около 10 ч. на къмпинг "Черноморец", при който от водата е извадена млада жена. Тя е реанимирана от екип на Центъра за спешна медицинска помощ, като при свестяването си обяснила, че е влязла в морето със свой приятел.

Час по-късно от водата е извадено тялото на 25-годишен мъж от Ловеч, който почивал на морето. Трупът е откаран за аутопсия в МБАЛ - Бургас.

Само преди ден, заради силното вълнение и опасни подводни течения, морето погълна трима мъже.

57-годишен турист от Видин се удави на неохраняема зона на Попския плаж в Царево. 22-годишен намери смъртта си на Централния северен плаж в Приморско, а възрастен мъж се удави в Бургас. Самоличността на открития на бургаския плаж труп на мъж е установена. Това е 75-годишен жител на комплекс "Зорница". Той дошъл на плажа за да прави слънчеви бани, влязъл в морето и вероятно поради "мъртвото вълнение" се удавил.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини