Близо 500 родопски младежи се включиха в лятната бригада "Мисия Смолян"

Около 500 младежи от Смолян и околните села се включиха в тазгодишната кампания на "Мисия Смолян - 2013"
Днес приключи работа и третата-последната смяна от лятната бригада, която стартира на 15 юли и продължи до 23 август. В почистването и разкрасяването на околните пространства на Смолян и селата   – Арда, Могилица, Смилян, Букаците, Виево, Кутела, Петково, Момчиловци, Левочево, Широка лъка, Търън, Влахово и Катраница, се включиха младежи от 15 до 18 годишна възраст. Комплексни отговорници се грижиха за тяхната безопасност и контролираха работата на бригадирите.  Всички получиха работно облекло- тениски,шапки, ръкавици и инструменти.

Инициативата се реализира за поредна година от община Смолян и почистващата фирма „Титан Клинър” с идеята областният град да стане по-чист и привлекателен, като особено се наблегна на райони с обществени сгради, места за отдих и спорт, детски площадки и др. С труда си от 4 часа дневно, учениците помогнаха и за по- приветливия вид на селата в Община Смолян.
 В момента тече разплащането с участниците от първата смяна на мисията. Предстои плащането на възнагражденията и на участниците и в другите две смени.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини