Шестима загинали на пътя само за денонощие

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 26 тежки катастрофи. Загинали са шестима души, 32-ма са ранени, от които четирима са с опасност за живота, съобщиха от СБА.За района на столицата са станали 57 леки и четири тежки пътни произшествия. Ранени са четирима души. 
От началото на месеца са станали 537 катастрофи с 47 загинали и 1005 ранени, от които 41 с опасност за живота. От началото на годината са станали 4292 катастрофи с 356 загинали и 5383 ранени.Пътните настилки в страната са сухи. На магистрала „Тракия” има временно ограничение на скоростта на територията на област Пазарджик поради заравняване на неравности по пътното платно.
До 30 септември е сила ограничението за движение на тежкотоварни автомобили в петък от 16.00 до 22.00 ч. и в неделя от 14.00 до 20.00 ч. Забраната се отнася за всички автомагистрали, всички пътища 1-ви клас и пътищата 2-ри клас в участъците: Дебелец - Гурково, Бургас - Царево, Оряхово - Мизия, Пловдив - Смолян, Симитли - Гоце Делчев, околовръстния път на София и Добрич - границата с Румъния. Ограничението не важи за МПС превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти на температурен режим, живи животни и опасни товари.

Източник: дарик

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини