Френски професор обучава български студенти в смолянския музей

Професор Оливие Живр от Франция  ще  открие семинара, който се провежда  в рамките на лятната школа по антропология на 27 и 28 август в Регионалния исторически музей в Смолян. Преподавателят от Университета в Лион  ще изнесе своя доклад на български език.

Лятната школа е организирана по утвърдена работна схема от поредицата летни школи на департамента по антропология в Нов български университет в София, с научен ръководител доц. д-р Ирена Бокова, която е носител на  най-високата награда на Франция за дейци в образованието- отличието „Кавалер на ордена на Академичните палми”.

В събеседванията със студентите, лекторите ще представят резултатите от своите изследователски проекти, включващи теренни посещения и работа на екипи с конкретни задачи. Участниците в школата ще се запознаят с работата на гл. ас. д-р Меглена Златкова (ПУ „Паисий Хилендарски“), доц. д-р Ангел Янков (директор на Етнографския музей в  Пловдив), доц. д-р Ирена Бокова (НБУ), доц. д-р Валентина Ганева - Райчева (ИЕФЕМ – БАН) и доц. д-р Магдалена Елчинова (НБУ) на тема „Културно наследство и местно развитие по южната граница“.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини