Орешарски обеща спешна държавна помощ за Неделино

Държавата спешно ще осигури средства за решаване на проблема с водната криза в Неделино, която наложи драстичен режим за местното население.

Това обяви след среща с премиера Пламен Орешарски в четвъртък кметът на общината Стоян Беширов. „Премиерът напълно подкрепя усилията ни да се справим с проблема и разпореди да се проучи проблема и начините за решаването му”, коментира кметът.

Той допълни, че ще очаква и официалния отговор от МС за това, кое министерство ще осигури нужните средства, за да се реши генерално въпроса с водната криза в родопската община.

Междувременно в Неделино вчера след обяд пристигнаха и две цистерни с питейна вода, която се раздава на всички нуждаещи се в града и село Крайна.

Беширов обаче не скри, че кризата се задълбочава, защото вододайната зона продължава да пресъхва, водата намалява драстично, няма налягане и вече не достига до високите зони на Неделино.

За по-малко от седмица местното население излезе на масова бригада и ударно прокопа три километров канал за да включи допълнителен водоизточник към градския водопровод. Той обаче ще облекчи положението на хората, но няма да реши водната криза, допълни Беширов.

 Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини