Започват ремонт в болницата в Девин

Община Девин обяви обществена поръчка за изпълнение на ремонт и обновяване на отделенията на затворената  многопрофилна болница в града на митералната вода.

  Според кмета Цветалин Пенков се очаква в следващите седмици да бъдат преведени 400 хил. лв. от бюджета за ремонт и оборудване на неработещата от две години общинска болница. Кметът има уверения от здравното и финансовото министерство, че Община Девин ще получи сумата, за да бъде възстановена в най-бързи срокове дейността на болницата, обслужваща населението на три общини.

От общинската управа предвиждат лечебното заведение в Девин да възстанови дейността си с три отделения- хирургично, педиатрично и терапевтичен блок, който ще включва вътрешно и неврологично. В обявата на общината се посочва, че общата стойност на поръчката не може да надвишаа 411 287 лв. с ДДС.

Най-оптимистичните планове на общинарите предвиждат ремонтът да приключи до декември, така че в началото на следващата година да се предприемат стъпки за възстановяване дейността на отделенията.

През лятото на тази година здравният министър д-р Таня Андреева посети лично затворената лечебница и обеща необходимите пари за ремонт и възстановяване на дейността на болницата в родопския град.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини