Облекчаване на визите ще дискутират на Международно изложение в Пампорово

През август на посещение в побратимената турска община Ялова, кметът Николай Мелемов и колегата му Якуб Кочал договориха участието на Турция на изложението

Десетото юбилейно Международно туристическо изложение „Планините на България-гостоприемство в четири сезона" и 80 години курорт Пампорово ще се проведе от 10 до 13 октомври т.г. в зимния курорт.

Сред гостите от чужбина, които ще представят туристическите продукти в регионите са Германия, Турция, Гърция, Унгария и Молдова. Община Смолян е сред организаторите на форума.

През месец август на посещение в побратимената ни турска община Ялова кметът Николай Мелемов и колегата му Якуб Кочал се договориха на тази борса да участват представители от туристическия бранш и бизнеса. Още тогава кметът се ангажира да постави и важния въпрос свързан с облекчаване на визовия режим за турските туристи. Във  форума ще участват  вицепремиерът Даниела Бобева,  министърът на икономиката е енергетиката Драгомир Стойнев, заместникът му Бранимир Ботев.

По инициатива на кмета Мелемов, в програмата на изложението е включена дискусия с вицепремиерът Даниела Бобева и представители от външно министерство, браншовите и туристически асоциации по въпроса с визовия режим за страните извън Европейския съюз и проблемите, които поражда.

Визовият режим се явява пречка пред развитието на туристическия бизнес в България, а сред възможностите за преодоляване на проблема е издаването на многократни входни визи за страната ни.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини