Какво мъжете мразят в другите мъже

Мъжете могат да бъдат много по-критични един към друг, отколкото жените. Всъщност в мъжа е заложено да желае да бъде най-силният, най-атрактивният и най-харесваният сред останалите от своя пол. По тази причина сред господата се поражда така нареченото чувство на враждебност. То се свежда до постоянна конкуренция и доказване кой е „по-по-най". Ето и за какво се състезават мъжете:

Конкуренция

Експертът доктор Ники Голдщайн твърди, че основният двигател на всяка неприязън между мъже е конкуренцията. Въпреки това представителите на силния пол не са толкова агресивни или ревниви, както са жените. Във всяка област има йерархия и мъжът винаги иска да е на нейния връх, особено над останалите от своя пол.

Жени

Когато става въпрос за жени, мъжете имат най-силен състезателен дух. Никога няма да срещнете мъж, който да каже на друг: „Да, можеш да бъдеш с моето момиче". Историята помни много конфликти между мъже, в основата на които са стояли жени. Господата могат да развият силно чувство за притежание върху определена жена, което да засили тяхната омраза към останалите представители на силния пол.

Сексуални способности

Всеки мъж иска да бъде най-добрият любовник. От една страна това се дължи на прекалено големия натиск, на който са подложени господата – от една страна заради размера на тяхното мъжко достойнство – от друга заради начина, по който го използват. Мъжете имат нужда да бъдат уверявани, че се справят страхотно в леглото, иначе никога няма да бъдат напълно самоуверени в живота. 

Територия

Този тип конкуренция е заложена още от древни времена, когато мъжете трябвало да охраняват своята земя. В днешно време нещата не стоят по много по-различен начин. Двама мъже могат да се скарат и за място за паркиране, което реално не е ничия собственост.

Фигура

Притесненията относно външния вид са налице още от годините в училище, когато някои момчета се срамуват да се съблекат, защото няма да изглеждат толкова внушително, колкото другите. С годините нещата не се променят – както хубавото тяло е важно за една жена, така и един мъж трябва да поддържа своята фигура. По тази причина в много фитнес зали се наблюдава голяма показност на мъже, насочена към мъже.

Пари и социален статус

Във времето, в което живеем, парите играят основна роля в отношенията между хората. Все повече жените търсят финансова сигурност у мъжа, което допълнително засилва конкуренцията между господата. От друга страна, както се казва, мъжете са пораснали момчета и те винаги ще мерят своите играчки – коли, техника и т. н.

Повечето мъже се сприятеляват с хора, с които имат повече прилики, отколкото разлики. По този начин изключват възможността да се почувстват неловко или да се притесняват заради постоянната конкуренция и съревнование с останалите. Начинът на един мъж да се почувства комфортно и спокойно е като се обгражда с мъже, с които има много сходства.

Източник: tialoto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини