Проектите за приветлива градска среда готови до края на ноември

Домоуправителите на входовете със спечелени проекти се срещнаха с кмета Иво Димов

Домоуправителите на входовете, одобрени по проектите за приветлива градска среда подписаха договорите си с Община Димитровград на среща с кмета Иво Димов вчера.

10 домсъвета спечелиха финансиране в размер на 5 000 лв. за подобряване на вида около жилищните сгради, поставяне на пейки, люлки, кошчета и др. Инициативата на Общината е за 4-та поредна година.

Общо 24 представители на етажната собственост са участвали в конкурса, обявен през лятото. Срокът за реализиране на проектите е 30 ноември. Сумите, нужни за дейностите няма да предоставят авансово, както миналата година, а ще се превеждат след изпълнението на проекта, каза Иво Димов.

Задължение на живеещите е да подсигурят фирма, която да извърши ремонтите, като Общината може да преведе сумите директно и на тях. Градоначалникът благодари на участниците за тяхната инициатива, но подчерта, че има някои забележки.

"Идеята на тези проекти е да се подобри парковото пространство, озеленяване, беседки, а повечето от кандидатстващите искат плочки и бордюри около блока. Това е работа на ОП "Благоустрояване", каза кметът.

От администрацията изразиха готовност да съдействат за предоставяне на допълнителна помощ и материали по време на ремонтите в следващия месец и половина.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Кметът Иво Димов благодари на участниците за активността и инициативата

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини