Детската градина на три поколения родопчани празнува 35 години

С тържествен концерт в зала №1 на театъра ЦДГ „Слънце” в Смолян отбеляза 35-години от откриването си.

Тържеството откри директорката на ЦДГ „Слънце” Людмила Шотарова. Тя благодари  на първата директорка на детското заведение Недялка Бекриева за грижите и  професионализма, дали основата за утвърждаване на  ЦДГ „Слънце” като втори дом за вече трето поколение  деца в родопския град.

Целодневното детско заведение вече години наред е базово и дава квалификация на детски учители. От самото начало до настоящия момент ЦДГ „Слънце” се развива като притегателен център за обучение и възпитание на децата от града и е отворена към предизвикателствата на съвремието, посочи още Шотарова и пожела на колегите си да бъдат все така ентусиазирани, всеотдайни и творчески вдъхновени.

 Талантливите малчугани изнесоха пъстър концерт бяха бурно аплодирани от многобройната публика, сред която множество щастливи родители.

 „Щастлив  съм да Ви поздравя по повод 35- годишнината от откриването на ЦДГ „Слънце”- родолюбиво  огнище за знание и  възпитание на поколения  родопски деца, средище на смели педагогически иновации, творчество и експериментални проекти”, се казва в поздравителния адрес на кмета на общината Николай Мелемов.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини