ДА! 98% от българите искат Монументален комплекс "Васил Левски"

98% от българите подкрепят изграждането на Монументален комплекс „Васил Левски”, това съобщиха от Сдружение "Аз обичам България", във връзка със социологическото проучване за това дали има подкрепа за каузата да бъде построен паметник на Васил Левски край Свиленград.

Резултатите показват, че сред мъжете е налице по-висок интерес към историческите факти и събития, свързани с личността и делото на Васил Левски, както и към проекта за изграждане на монументален комплекс на негово име. Хората от трудово-активните възрастови групи демонстрират висок интерес към проекта на сдружение "Аз обичам България" за изграждане на Монументален комплекс "Васил Левски". От резултатите се вижда, че темата предизвиква интерес и сред жителите на по-малките населени места.

Регистрирана е масова обществена подкрепа на инициативата на сдружение "Аз обичам България" за изграждане на Монументален комплекс "Васил Левски".

В анкетата, проведена в интернет, тази подкрепа достига 97%. Едва 3% от анкетираните онлайн заявяват, че не подкрепят подобна идея.

Сред анкетираните по метода на пряката анкета, подкрепата за идеята за изграждане на монументален комплекс "Васил Левски" отново е висока - 81%. Едва 1% от анкетираните заявяват, че са против проекта на сдружение "Аз обичам България".

Надделява мнението, че изпълнителят на проекта трябва да бъде определен чрез национален конкурс. Преобладаващото мнение е, че трябва да се комбинират различни източници на финансиране. Едно от възможните обяснения на този резултат е оценката за тежкото икономическо състояние, в което се намира България. Това поражда скептицизъм относно възможностите на бизнеса да подкрепи подобен проект, но обединява хората около идеята, че всички трябва да се включат с колкото могат, за да се реализира идеята.

Ексклузивността на проучването идва от масовата обществена подкрепа, която категорично казва „да” на инициативата на сдружение "Аз обичам България" за изграждане на Монументален комплекс "Васил Левски" и на най-големия паметник на Апостола на свободата.

Текстът е написан на базата на социологическо изследване на тема "Общественото мнение за инициативата за изграждане на момументален комплекс "Васил Левски". Изследването е проведено паралелно по метода на пряката анкета на принципа на „отзовалите се” в цялата страна, както и чрез интернет-анкета на сайта на сдружение "Аз обичам България", проведени през септември 2013 г. между 1020 души от цялата страна.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини