Студенти окупират аудитория 272 в Софийския университет

Студенти обявиха, че от днес ще окупират най-голямата аудитория (272) в Софийски университет „Св. Климент Охридски" - „институцията, която винаги е била коректив на всяка една власт". Като активни и мислещи студенти смятаме за свое право и отговорност да изразим несъгласието си с наглостта на самозадоволяващия се български политически елит през последните години, се казва в писмо до медиите.

Те търсят морална отговорност от своите преподаватели начело с проф. Димитър Токушев, председател на Конституционния съд и преподавател в Юридическия факултет на Софийския университет, отговорност за връщането на олицетворението на българската олигархия Делян Пеевски като депутат в Народното събрание.

Студентите изразявам възмущението си за взетото от Конституционния съд решение и заявяват, че чакат отговор.

Вече четири месеца значителна част от българското общество задава един прост въпрос. Вече четири месеца тези, които дължат отговора, твърдят, че такъв не ни се следва. Тъй като нито медиите, нито възмутеното общество, нито дори уличният натиск успяха да получат отговора, решихме, че е наш личен дълг за зададем въпроса отново, се казва в декларация до медиите.

В писмото си студентите настояват Делян Пеевски да подаде оставка като народен представител в 42-рото Народно събрание.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини