Депутат алармира: Смолян отново аут от програмата за развитие на селските райони

Угасна надеждата на селата от Смолянска община да бъдат включени в Програмата за развитие на селските райони, алармира депутатът от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

„При договарянето на параметрите за новия програмен период 2014-2020 г. правителството на ГЕРБ положи много усилия Смолянска община и няколко други, които се намират в сходно с нея положение, да бъдат включени в програмата. Коригирани бяха критериите, заради които в предишния програмен период община Смолян бе лишена от тази възможност.

Наскоро стана известно, че сегашното правителство, по предложение на Министерството на земеделието, е върнало старите критерии за участие в програмата.  Имаше питане в Народното събрание, на което беше отговорено, че на този етап нещата са приключили”, обясни д-р Дариткова.

Тя коментира още, че парадоксът е широко известен на обществото и така отново се пропускат изключително много възможности за инвестиции в ремонти на читалища, училища, детски площадки, канализации, водопроводи, пътища.

Така съседни села, при абсолютно еднакво географско положение и икономическо състояние са поставени в дискриминирана позиция - едното да може да се възползва от средствата по тази програма, а другото не, само защото се намира в Смолянска община.

Д-р Дариткова подчерта, че парламентарната група на ГЕРБ ще продължи да полага усилия да се променят критериите, които ощетяват несправедливо населените места както на община Смолян,  така и на общини като Асеновград, Хисаря, Казанлък и други.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини