ДНК тестове потвърдиха, че Мария е дъщеря на циганите от Николаево

ДНК тестове потвърдиха, че мистериозното русо момиченце Мария е дъщеря на циганската двойка Саша Русева и Атанас Русев от Николаево, предаде NBC.

Двойката има 9 деца, включително четири, които са руси и с бяла кожа като на Мария. Възможно е социалните служби да отнемат братята и сестрите на русокосата Мария, открита в цигански катун край гръцкия град Фарсала, от семейството й, заяви в ефира на БНТ Милена Дянкова от Държавната агенция за закрила на детето.

По-рано днес главата на циганско семейство в България заяви за NBC News, че тя силно вярва, че мистериозното момиче, известно като Мария, е нейната праправнучка.

Зинеб Касимова обяви, че нейната правнучка Саша Русева е оставила дете в Гърция на грижите на друга циганска двойка. Когато Русева видяла русата, синеока Мария по телевизията, след като е била взета от цигански катун миналата седмица в Гърция, 35-годишната жена е казалa пред съседи, че тя е била „глупава" да даде детето си.

Русева заяви за българска телевизия вчера, че тя е оставила бебе в Гърция, когато е работила там.

„Не взех никакви пари. Нямах достатъчно пари да я изхранвам. Възнамерявах да отида и да си взема детето, но междувременно аз родих още две деца, така че не можах да отида", поясни Русева.

На 19 октомври русото дете бе намерено при полицейска акция срещу наркотрафиканти в Гърция и гръцките власти се наеха да издирват родителите й. В случая са замесени Елефтерия Димопуло и Христос Салис, след като детето беше открито при тях.

ДНК тестове установиха, че Елефтерия Димопуло и Христос Салис не са биологичните родители на малката Мария.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини