Кметове на ДПС искат помощ от депутата Мустафа Карадайъ

Градоначалниците на Борино, Мадан и Рудозем – Октай Алиев,  Фахри Молаисейнов и Румен Пехливанов поискаха помощ от депутата за решаване на проблемите с безработицата и лошата инфраструктура в общините им.

Най-наболял за местните управници е проблема с липсата на работни места и разбитите пътища.

Карадайъ и областният лидер на Движението Салих Аршински стартираха тридневните срещи с ръководство на ДПС в девинското село Гьоврен. На разширено заседание  с общинският съвет на ДПС – Борино са коментирани партийни и проблеми на общината с  инфраструктурата, безработицата и бъдещи мерки за развитие на населените места от региона.

В  Мадан пък обсъждани реализацията на няколко проекта в общината, както и политическата обстановка в страната. Кметът на Рудозем Румен Пехливанов също поставил темата с безработицата, предстоящата реализация на инфраструктурни проекти в общината, както и наследените дългове от предишното ръководство на миньорската община.

Мустафа Карадайъ увери тримата общински кметове, че ще направи всичко по силите си за решаването на проблемите на техните общини.

„За съжаление общини, като Борино, Мадан и Рудозем бяха пренебрегвани през последните четири години. Хората тук бяха изоставени. Ние ще направим всичко възможно това да се промени“, коментира депутатът Карадайъ. 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини