42 души изгоряха в инцидент с автобус

Най-малко 42 души са загинали след като луксозен автобус избухна в пламъци в южния индийски щат Андра Прадеш, съобщи полицията, цитирана от Би Би Си.

Автобусът, в който пътували над 50 пътници, пътувал от град Бангалор до Хайдерабад, столицата на Андра Прадеш, когато е станал инцидентът рано в сряда.

Седем души, включително водача, са успели да се спасят от пламъците. Те счупи прозорците на превозното средство и успели да излязат навън.

Местен говорител на полицията заяви, че шофьорът и неговият помощник са били арестувани, тъй като са се опитали да избягат от мястото. Други трима пътници са откарани в местна болница.

Полицията съобщи, че автобусът пламнал след като връхлетял върху разделителната преграда на магистрала между Бангалор и Хайдерабад около 5 часа сутринта. По това време повечето от пътниците спели.

"От удара, резервоарът се е спукал и автобусът пламнал. Преди пътниците да осъзнаят какво се случва, пожарът е обхванал целия автобус", разказват жители на селото където е станал инцидентът, цитирани от вестник „Хинду“.

Източник: http://fakti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини