Биг Брадър в училищата

Първият родителски Биг Брадър успя да пробие в столичното 32-ро училище „Св. Кл. Охридски". Със специален код, чрез училищния сайт, майките и бащите на 2000 деца следят дали те влизат в училище, или предпочитат да бягат от час. Родителските „бръмбари" налазиха класните стаи с помощта на магнитните карти на самите ученици, на които има изписани три многоцифрени номера.

Набирайки 8-те цифри от първия номер без нулите, родителите с лекота проверяват дали случайно отрочето им не е предпочело да кръшне от час и да пийне бира в парка. Охраната на входа на гимназията пък пресече всякакви ученически тарикатлъци да излъжат компютрите, като един се чекира на входа с няколко карти.

След въвеждането на системата родителският наплив сутрин пред училище рязко намаля, доволни са от училищното ръководство. Повечето родители пък се радват, че срещу лев и десет стотинки, колкото струва магнитната карта, и едно щракване на компютъра хващат непослушните хлапаци в крачка. Някои майки и бащи обаче обявиха война на подобна полицейщина и коментираха, че не желаят да действат в „стил Цветан Цветанов".

Източник: http://www.vsekiden.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини