Фирми печелят от снега с трикове- "чистят" със 70 км. в час

Новият зам.-кмет Мариана Цекова сериозно се закани да стегне коланите на фирмите по чистота и зимна поддръжка

Снегопочистваща  машина  е отчела,  че се е движила със  70 км/ч . докато чисти преспите, съобщи главният финансист на община Смолян Венера Аръчкова и запита дали изобщо с тази скорост  е възможно да се чисти снега. На среща между кметове от смолянските села  и общинско ръководство се обсъдиха проблеми със снегопочистването.

Местната власт ще затегне сериозно контрола по извършването и отчитането на тези дейност, както и  събирането, и извозването на сметта

В други случаи пък селските кметове си затваряли очите и подписвали отчет, че пътят до селото им е изчистен, а проверката показвала обратното, коментира Аръчкова.

На срещата Зам.-кметът Мариана Цекова поиска спешна справка от кметовете и наместниците колко пъти в седмицата фирмата по чистотата  „Титан Клинър „ извозва сметта, както и  бройката на контейнерите по места.

Справката ще се дава периодично, защото  на книга се водели почистени, но на практика преливали от боклуци.  „Плащаме за нещо, което не е извършено”, обобщи инж.Цекова.

Ръководството ще ангажира и служителите от общината по местоживеене да наблюдават има ли улично осветление, пълни ли са кошовете за боклук, почистват ли се улиците през зимата от сняг.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини