Отново въоръжен грабеж в София

Петима маскирани и въоръжени извършиха грабеж на лекарствен склад на Околовръстния път и „Симеоновско шосе” в София. Нападението срещу голяма българска фармацевтична фирма „Либра” ЕАД - част от германски концерн, е станало в 17:30 часа в петък, когато сградата е била пълна с хора. По първоначални данни пред офиса е спрял джип, от който излезли петима маскирани мъже. Само един от тях е бил въоръжен с автомат, съобщава "Преса".

Те нахлули в сградата, където все още имало хора. Мъжете влизат вътре и след заповед карат всички служители на фармацевтичната фирма, които към този момент са в офиса, да легнат на земята. Нападателите са обрали само оборотните пари в офиса на фармацевтичната фирма. Нито една от касите, които се намират в офиса, не е била разбита. Петимата нападатели са успели да напъхат оборотните пари, които са ограбили в два големи черни чувала, след което са избягали с черен джип. Тъй като първият сигнал, който е получен в полицията, е бил, че нападателите все още са в офиса на фармацевтичната фирма, към мястото са били изпратени тежко въоръжени полицаи. 

Десет минути по-късно в МВР постъпил сигнал за извършеното престъпление. При пристигането на полицията обаче се е оказало, че петимата нападатели вече не са в района.  Не е ясно каква сума са задигнали. След обира мъжете се качили в джипа и изчезнали в неизвестна посока. При грабежа няма пострадали и ранени.

От Столична дирекция на вътрешните работи потвърдиха за въоръжения грабеж, но за момента отказват категорично да дадат повече информация по случая. 

На 14.10.2013г в 20:30ч в централния офис на куриерска компания Спиди АД в кв. Горубляне беше извършен обир по идентичен начин - група от въоръжени мъже с джипове влезли с взлом в помещенията за касови операции на дружеството и са заплашили работещите на място служители. Открадната е сума в размер на 340 хиляди лева, като дружеството няма застрахователно покритие за такъв тип събитие. досега групата не е разкрита. 

Източник: http://pressadaily.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини