Гигантският глиган Бин Ладен пак се измъкна от ловците

200-килограмовият Осама бин Ладен№1, който групово удариха търънските авджии миналата есен

Авджиите от смолянското село Търън са истински майстори на мерника, но и през последния ловен излет тази събота и неделя, не успяха да сгащят 250 кг. глиган, кръстен от местните ловци с кодовото име "Бин Ладен" № 2. Той наистина е много голям - висок е около 150 см., но още го дебнем“, призна кметът на селото Явор Говедаров.

Авджиите от Търън често виждали в района следи от гиганта, който при откриването на сезона тази есен разкъса едно от най-добрите гончета в групата и се наложи ветеринар в Смолян, да го кърпи от раните.

Глиганът- единак е поне 250кг. и е много хитър, все се изплъзва при гонките, затова местните авджии му сложили прякора на  Осама Бин Ладен. Но пък е под номер 2 само по ред, защото е по-едър от първото  прасе от специалната  серия на името на терорист №1, което падна от "Калашник" на местен лъвец през миналия ловен сезон.

Освен, че  води кметските дела вече над 30 години, Говедаров е и шеф на местната ловна дружинка, която е една от най-големите в Смолянско.  Горд е обаче, че този сезон неговите хора са на „едно прасе разстояние“ от най-добрите авджии в Смолянска община.

„Ловната група  в Могилица е на първо място с отстреляни 12 прасета,  ние сме с 11 бройки, така че до края на ловния сезон ще ги минем“, зарече се Говераров и обеща, че ако падне четинестият мъжкар под номер 2, ще се разчуе на далеч, защото ритуалът гласи: "който удари нещо- черпи наред колегите по мерник".

 Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини