Община Смолян няма да увеличава данъците и през следващата година

Община Смолян няма да увеличава данъците и през следващата година, обяви гл.финансист Венера Аръчкова  на общественото обсъждането на проектобюджет - 2014 и наредбите за определяне на местните данъци, такси, цени и услуги в Общината за 2014 г.

На общественото обсъждане присъстваше председателят на ОбС адвокат Филип Топов, общинската съветничка Виолета Бояджиева, зам.-кметът инж.Мариана Цекова, секретарят Момчил Николов, кметове на кметства,  директори на институции и граждани.

Администрацията  ще предложи на Общинския съвет отстъпката за по-нисък данък за коли с катализатор, да бъде 20%. По закон тя е от 20 до 40 %, а точния й размер ще се определя с решение на общинските съвети.

Коригирана е цената на  абонаментните карти за плувния басейн, след постъпили предложения от граждани. За ученици цената ще е 10 лв., а за възрастни -30 лв. 

Не е одобрено постъпилото от граждани  предложение, бъда намалени таксите за детските градини. От общината обясниха, че това няма как да се случи, защото РЗИ е направила препоръка оценката на хранодена от 2 лв. да се увеличи на 2,80 лв. , обясни Аръчкова. По този повод тя уточни, че таксата за детските заведения остава, както и досега – 40 лв.

По време на общественото обсъждане бяха поставени въпроси свързани с изчисляването  на такса  битови отпадъци на сгради в режим на етажна съсобственост  в хотели в Пампорово.  

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини