Компанията Уолт Дисни ще разпространява бъдещите филми от поредицата “Индиана Джоунс”

Със сигурност може да се каже, че в момента Уолт Дисни е една от най-успешните и влиятелни филмови компании в света на киното. Освен, че участват активно в разработването на проекти на партньорските студия Пиксар и Марвел продуцентите от Дисни са вече и неотметна част от екипа на хитовата поредица “Междузвездни войни”.

След като правата на космическия франчайз бяха закупени от компанията през 2012-та година в интернет пространството започнаха да се носят слухове, че подобна ще бъде и съдбата на другата популярна поредица с участието на Харисън Форд - “Индиана Джоунс”.

В продължение на повече от една година от началството на компанията не коментираха появилите се слухове, но сега бе оповестена новината, че след постигнато споразумение с конкурентното студио Парамаунт Пикчърс от Уолт Дисни са придобили част от правата на “Индиана Джоунс” и вече се правят планове за заснемането на нови филми от поредицата.

Според споразумението от Дисни ще разпространяват и рекламират по света всички бъдещи продукции, които носят името “Индиана Джоунс”. От своя страна Парамаунт Пикчърс запазва част от контрола си върху вече заснетите четири части от поредицата и ще получава дял от печалбите на новите филми. По-подробни детайли за бъдещето на приключенския франчайз все още не се разкриват и за момента не е ясно дали Харисън Форд ще се завърне отново в култовата роля на археолога Хенри Джоунс-младши.

От 2008-ма година насам Форд и създателя на поредицата Стивън Спилбърг многократно заявяваха, че има вероятност да участват в направата на “Индиана Джоунс 5”, но все още няма подписани договори и проекта не разполага със завършен сценарий.

Сценарист-продуцента на поредицата Джордж Лукас няма да участва в планираната пета част, но все пак има надежда, че намесата на Уолт Дисни ще ускори подготвителната работа и разработването на сценария.

Има слухове, че от Дисни всъщност планират да “рестартират” поредицата с нови актьори в главните роли, но както може да се очаква от студиото отказват да коментират спекулациите в интернет.

Смята се, че през 2014-та година от Дисни и Парамаунт Пикчърс ще обявят точно какви са плановете им за бъдещето на “Индиана Джоунс”.




Източник: cinefish

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини