Протестиращите: “Дядо Мраз, моля те, отведи комунягите на Изток”

14:40 Около триста са протестиращите срещу кабинета „Орешарски" на „Орлов мост" в столицата към момента, съобщи Фокус. Протестиращите скандират „Оставка", свирят на свирки и развяват българското знаме. Сред издигнатите плакати има лозунг с надпис: „Дядо Мраз, моля те, отведи комунягите на Изток. Аз ги мразя. Оставам тук." Има плакати, на които пише „Опорни точки, ненавиждам: превратаджии, мерзавци", „Партийните дотации-за иновации, не за машинации". В района има засилено полицейско присъствие. По бул. „Цариградско шосе" се движат коли на градския транспорт, които обръщат на „Орлов мост" и отиват обратно по посока хотел „Плиска".Към протеста продължават да се присъединяват граждани. Очаква се след малко протестът да потегли към БНБ, където се срещнат с български граждани, прибрали се празниците от чужбина.

Бургас

Около 50 души се събраха пред Часовника на протест срещу правителството. Протестиращите искат незабавна оставка на кабинета „Орешарски" и промяна в изборния кодекс. Някои носят коледни шапки и метли с надписи „Оставка". Развяват се български знамена, надуват свирки. Много от протестиращите са млади хора, които са се върнали за празниците. 

Протестиращите тръгнаха на шествие по ул „Богориди". За около 5 мунити, блокираха движението по ул „Демокрация", на входа на парка. След това протестиращите се разотидоха.

Пловдив

Около 30-40 ранобудни студенти се събрали на сборния пункт за протеста пред общината в Пловдив. Те носят знамена и лозунги „Опорни точки на уродливата коалиция БСП, ДПС, Атака - измама, наглост, алчност, насилие", „Вие, народните представители, сте лишени от морални ценности" и други.

Павел Начев, един от протестиращите студенти каза, че по-късно ще дойдат още хора, тъй като е почивен ден и празник. Част от ранобудните студенти, около 6-7 души, действително са тръгнали към София, за да се включат в протестните действия в столицата.

Варна

Протестиращите във Варна срещу правителството на Пламен Орешарски тръгнаха на шествие в централната част на града. Около 70-те души се насочиха по бул. „Княз Борис Първи" в посока катедралния храм, а последната точка от шествието им отново ще бъде сградата на общината. Младежите, които са Варна и Добрич, пееха песни, скандираха „Оставка" и крещяха „Кой, кой, кой".

Те развяват българското знаме и носят различни лозунги. Шествието преминава без ексцесии и произшествия. Полицейското присъствие е слабо.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини