След проверки: 7 изпушиха с по 300 лева на Коледа

Никотиновата полиция е безпощадна по празниците

5-ма хасковлии се принудили да платят по 300 лева за коледното си меню в местни ресторанти, след като били спипани да пушат от изненадващо работилата за празниците Никотинова полиция. Анти-пушачите на Регионалната здравна инспекция осъществили масирани нощни проверки тъкмо за празничните дни и одрусали 7 души - 5 в областния град и 2 в Харманли. Екипите на здравните инспектори са били съпровождани с полиция, така че е нямало мърдане при исканата легитимация. 7 души обаче не преценили, че глобите за липсваща лична карта (50 лв.) са по-малки от санкцията за пушене на обществено място. Минимумът на последната е 300 лв.

Гражданите са вършили закононарушението по своя воля, коментира шефът на Никотиновата полиция д-р Иван Александров. В нито едно заведение не е бил сервиран пепелник, пушачите са били надлежно предупредени от сервитьорки и управители, че спипат ли ги, си е за тяхна сметка. Затова и актовете са на физически лица.

В рамките на няколкото празнични дни са били проверени 17 питейни и хранителни обекти в интервала от 21 часа до и малко след полунощ. Тепърва интензитетът на проверките ще се увеличава - след Нова година щатът на хасковската Никотинова полиция се увеличава с още един човек. Конкурсът за 4-ти инспектор към отдел „Опазване на общественото здраве бе обявен през октомври 2013-та година.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини