Полупразни самолети и автобуси от България и Румъния към Лондон

Голям брой емигранти от Румъния и България се очакваше да се насочат към Великобритания след премахнатите вчера ограничения за работа в ЕС за двете страни, отбелязва „Мирър".

Полупразни самолети и автобуси пристигнаха във Великобритания вечер и по този начин притесненията на Лондон не се оправдаха, че от първия ден ще се материализира инвазия от Румъния.

Изглежда шепа от румънци и българи са решили да се възползват от достъпа до британския пазар още от първия ден, отбелязва изданието.

Някои медии съобщиха, че румънци с личните си автомобили са се насочили към британския остров тази седмица, за да се възползват от британската социална система. Но пристигащите на летищата Гетуик, Хийтроу, Лутън и на автобусните гари Дувър и Виктория в Лондон показват друга история.

Торите и Британската независима партия бяха подложени вчера на критики заради „истерията", която внесоха по отношение на прогнозите си за имигрантите, още повече като наплив за момента не съществува.

И премиерът Камерън беше предупреден, че „твърдата риторика" на правителството и паническите мерки ще направят по-трудно да се спрат чуждите работници да пристигат във Великобритания в бъдеще.

Migration Watch очаква 50 хиляди имигранти годишно да пристигат във Великобритания от двете страни, докато правителството смята, че за 2014 година ще са 13 хиляди.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини