Реформаторите включиха и ГЕРБ в политическите консултации

Реформаторският блок започва консултации с всички партии, включително и ГЕРБ, които са декларирали, че оставката на кабинета на Пламен Орешарски е приоритет.

Реформаторите представиха основните, според тях, стъпки за излизане от кризата през следващите две години. Според тях, оставката на кабинета е първата необходима стъпка за излизане от кризата.

Петър Москов заяви, че след падането на правителството на Орешарски е необходим кратък мандат на управление от година и половина, през който да бъдат извършени реформите, сед което да бъде свикано и Велико народно събрание. Това са и принципите, които реформаторите ще търсят консенсус и с други партии и организации, каза Москов.

За нас оставката на правителството не е самоцел, а тя е просто първа крачка от плана за излизане от кризата. Ние още през следващата седмица ще отправим до всички тези, които са приели, че оставката на правителството е първото и задължително условие, официална покана за обща среща, а иначе от края на този месец ние влизаме в предкампания за европейските избори, каза Петър Москов.

Председателят на СДС Божидар Лукарски коментира и казуса с избора на главен инспектор на ВСС и бъдещата политическа реакция на ГЕРБ в парламента.

Самата процедура, неясните критерии за избор и за номиниране на кандидати са най малкото нещо, което може да удостои думата скандал. За нас е изключително важно поведението на ГЕРБ като парламентарно-представена опозиция, каза Лукарски.

По думите на Петър Москов, ако ГЕРБ подкрепят избора на единствената кандидатка за поста Веселина Тенева това ще означава, че ГЕРБ е фалшива опозиция.

 
Източник: КРОСС

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини