Канибал изяде убиеца на бременната си жена

Канибал от Централноафриканската република изяде убиеца на мъртвото си семейство. Човекоядецът Куанджа Мальоаре оглавявал банда от християни, а враговете му били мюсюлмани, като според мъжа сред тях бил и отговорникът за смъртта на бременната му съпруга, сестра му и бебето ѝ.

Именно на него попаднал Мальоре и решил да го проследи, като на помощ викнал предвожданата от него група. Нищо неподозиращият мъж седял в микробуса си, когато търсещият възмездие африканец го нападнал.

„Те нахлуха в дома ми, разбивайки вратата. Насякоха бебето ми на парчета. Обещах си, че ще си отмъстя", заяви Мальоре, който нарича себе си „Лудото куче".

„Наръгах го в главата, залях го с бензин и го подпалих", разказва още той. Актът на човекоядството бил документиран на видео, което показва как Куанджа отхапва месо от човешки крак.

Очевидци обясняват, че никой не се е опитал да се намеси, но хора са заснели зверството с телефоните си.

Жан-Силвестър Тчия разказа за АФП: „Единият от тях се докопа до ръка. Отиде да си купи хляб и започна да я гризе. Някои повърнаха от това. Други започнаха да пищят от ужас". Друг свидетел, Алиян Глабобоу каза, че е гледал как мъж е увил главата на жертвата и е казал, че ще я носи у дома си, за да я изяде.

Това е първият публичен случай на канибализъм в ЦАР в последните години.

През 80-те и 90-те години достояние станаха ужасяващи жестокости, включително канибализъм, за които се смяташе, че е участвал бившият лидер на страната Жан-Бедел Бокаса. През 1988 г. Бокаса беше осъден на смърт за престъпления срещу човечеството, но преди 3 години той беше помилван посмъртно.

Централноафриканската република има огромни залежи от злато и диаманти. Откакто е получила независимост от Франция обаче, страната е постоянна жертва на ожесточени политически борби и непрекъснати преврати, което е причина за мизерията, в която живее народът ѝ.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини