ДАНС вика на разпит Борисов, Първанов, Петков и Патрашкова

Днес стана ясно, че Върховна касационна прокуратура е изпратила до Софийска районна прокуратура разпореждане за проверка на сигнала, внесен от лидера на партия ГЕРБ Бойко Борисов за т.нар. „български Уотъргейт".

Вчера Борисов сезира главния прокурор Сотир Цацаров заради твърденията на журналистката от вестник „Галерия" Кристина Патрашкова, че разполага със записи на лични разговори между бившия премиер, Георги Първанов и Румен Петков, на които е бил обсъждан съвместен политически проект.

Прокуратурата е разпоредила на ДАНС да снеме показания от Патрашкова, Борисов, бившия президент и бившия вътрешен министър от кабинета Станишев, за да установи водени ли са разговори между тримата политици и имало ли е нерегламентирано използване на специални разузнавателни средства при тяхното провеждане.

Ще бъдат проверени данните, изложени в жалбата, с оглед евентуално извършено престъпление - противозаконна употреба на технически средства, предназначени за негласно събиране на информация. Срокът за проверката е 10 дни, а резултатите ще бъдат оповестени.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини