С 30 новородени посрещнаха Деня на родилната помощ в Смолян

Тържеството за деня на родилната помощ по традиция започна с обичая „миене на ръце”

От началото на годината до днес 21 януари в Смолянската болница са проплакали 30 бебета, като за цялата 2013г. Са били 600, съобщи на днешния празник на родилната помощ шефът на отделението д-р Стефан Тодоров .

Като традиционен ритуал тържеството започна с измиване на ръцете на лекаря от най-възрастната акушерка. Във фоайето за празника се събраха лекари,сестри и персонал, работещ в трите отделения на лечебното заведение свързани с бременността , раждането и реанимиране на недоносените новородени. Преди да получат подаръците и приветствията, гости и домакини бяха поздравени с няколко народнаи танца от децата от Райковското читалище „Балкански просветител“.

Депутатът д-р Даниела Дариткова поздрави колегите си от родилното отделение, в което преди 20 години е стартирала професионалния си път като лекар-стажант и им подари икона на Свети Иван Рилски.

Подаръкът й за празника този път беше за неонаталогичното отделение за най-малките и недоносени бебчета, за които дари комплекти с одеала и чаршафчета.

Изпълнителният директор на многопрофилната болница в областния град д-р Марин Даракчиев символично подари основен ремонт на Родилното отделение, като връчи акта за експлоатация на приключилата вече пълна рехабилитация на Родилния блок, за който скоро се очаква да пристигне и ново оборудване.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини