Утре - сняг навсякъде, ще има виелици и навявания

През следващото денонощие с умерен и силен вятър от север-североизток ще продължи да нахлува студен въздух. През нощта и в Тракия дъждът ще започне да преминава в сняг. Утре почти в цялата страна ще вали сняг. Ще има виелици и навявания. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) за "Фокус".

По Черноморското крайбрежие валежът ще е от дъжд и сняг. Понижението на температурите ще продължи. Минималните в Северна България ще са между минус 9° и минус 5°, в Южна минус 6° - минус 1°, по Черноморието малко над 0°. Максималните температури ще са с градус два по- високи. По Черноморското крайбрежие ще духа силен североизточен вятър. Валежът ще е от дъжд и сняг. Максимални температури 4°-6°. Вълнение на морето 4-5 бала. Температура на морската вода 7°-8°.

В планините ще вали сняг. Вятърът ще е умерен до силен от източната четвърт. Температурите ще се понижат още и максималната на 1200м ще е минус 3°, на 2000 м около минус 8°.

В понеделник валежите от запад ще спират, най-късно в Североизточна България, където ще се задържи и ветровито, в останалите райони вятърът ще отслабне. Облачността ще е предимно значителна, но временни разкъсвания ще има над Западна България.

Температурите и през деня ще остават отрицателни. Във вторник през деня ще бъде почти без валежи, временни разкъсвания и намаления на облачността ще има над североизточните райони. Минималните температури ще се понижат на места до към минус 10°. През нощта срещу сряда в Южна България отново ще завали сняг. В сряда валежите ще обхванат цялата страна, почти навсякъде ще са от сняг, в крайните източни райони - от дъжд. През деня ще в Северна и Източна България ще духа умерен и силен източен вятър, към вечерта ще отслабва, а в източните райони ще се ориентира от североизток, и с понижението на температурите там, ще има поледици.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини