Младежки център и РИОСВ в Смолян с европейски еконагради

Отличия за екологични инициативи получиха общини, фирми, детски градини и ученици

Награди за екологичните си инициативи получиха Младежки информационно-консултантски център „ЯКО“– Смолян и РИОСВ-Смолян. Отличия във второто издание на Европейска седмица за намаляване на отпадъците получиха и .Обединено детско заведение "Васил Левски" в Карлово,  Първа частна математическа гимназия и ЧНУ „Питагор“, фирма за производство на велосипеди  „МАКС ЕВРОПА“ в пловдивското село Царацово, община Марица, община Несебър, район "Южен" на община Пловдив.

Екомиинистърът Искра Михайлова поздрави авторите на наградените проекти и обяви, че участието им и показало колко разнороден може да бъде приноса на всеки гражданин, организация и фирма, за да се модернизира и подобри управлението на отпадъците.

За втора поредна година България участва в европейската инициатива, а национален координатор бе Асоциацията на еколозите от общините в България. Тази година Европейската седмица за намаляване на отпадъците се разширява с още една инициатива - Европейски ден за почистване, който ще се състои на 10 май.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини