Посрещнаха с българския химн военните ни алпийци в Италия

Снимка:Пресцентър Министерство на отбраната

С химните на 14-те страни участнички, сред които и България, стартира официалната церемония за откриването на  Международният ски шампионат на алпийските подразделения в италианския град Систриере. На  централният площад в града, който беше център на Зимните олимпийски игри през 2006г. , бяха издигнати националните флагове на държавите, а сред официалните гости от страна на домакините са представители на военните и отбранителни сили на Италия. Церемонията  за старта на най - висш форум на алпийските подразделения от цял свят, завърши с запълване на огъня на шампионата от италианския  състезател по шортрек и носител на бронзов медел от олимпиадата през 2006г.

Българският отбор е съставен  предимно от военнослужещи от 101 Алпийски батальон в Смолян, а успех в състезанието им пожела лично командирът на Сухопътните войски на Република България генерал - майор Нейко Ненов.

Във вторник се проведе ски бягането, в сряда беше най - интересната дисциплина ски - туринг - 20 километра движение по пресечена местност нощем.  В четвъртък  е състезанието за военните ски патрул, а утре /петък/ предстои надпреварата в гигантския словом за мъже и жени.  Военнослужещите от нашия отбор ще се завърнат в България в 02.02.2014г /неделя/ когато ще бъдат обявени и крайните резултати и класирането.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини