Бременна почина от пневмония

Бременна в седмия месец жена е починала вчера сутринта в силистренската болница, съобщи управителят на лечебното заведение д-р Даниела Костадинова.

32-годишната жена е приета в болницата в събота с тежка хеморагична пневмония след усложнения на грип, съобщиха БНР и БТА.
Тъй като състоянието й се е влошило, тя е била поставена на командно дишане и е извикан консултант от Варна. Лекарите обаче не са могли да се преборят за живота й и бременната е починала вчера сутринта.

"Случаят с починалата бременна жена е много тежък, сигурна съм, че сме  направили всичко, но пневмонията беше със скоротечно  протичане”, каза още д-р Костадинова, цитирана от "Фокус".
Съпругът на починалата жена също е болен, но той е в  по-добро състояние.

Той е започнал с  висока температура, но се справя по-добре, въпреки че при него е  констатирана по-рано пневмония”, обясни управителят на силистренската болница.

От МБАЛ-Силистра са изпратили проби за изследване в София, като резултатите все още се очакват.

Само през последната седмица в болницата са  настанени 41 пациенти с тежки пневмонии в резултат на остри  респираторни заболявания.

Хеморагичната (с кръвоизливи) пневмония е усложнение от грипна инфекция. Тя се развива бързо и често завършва с летален край.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини