Нашите алпийци шести на състезанието за военни в Италия

В оспорвана битка с 14 отбора от цял свят, българският тим на Сухопътните войски, съставен предимно от военни от 101 Алпийски батальон в Смолян се класира на 6-то място. Нашият отбор се завърна на 03февруари от Международен шампионат на алпийските подразделение по ски, ръководен от подп. Димитър Кацаров – командир на 101 алпийски батальон. На състезанието в Систриере Италия отборът ни изпусна петото място само за една точка по-малко от испанците. Пред нас в класирането са представителите на алпийски нации Италия, Германия, Франция, Словения и Испания. След Българският отбор останаха отбори като САЩ и Великобритания.

От 2 февруари за Боровец замина група от 101 алпийски батальон, ръководена от Началника на щаба майор Здравко Михайлов, която подпомага организирането и провеждането на кръг от Европейската купа по ски. На по - късен етап ще се присъедини и втора група под ръководството на Командира на 101 алпийски батальон подполковник Димитър Кацаров. Освен, че участват активно в подготовката на трасета, военнослужещите подобряват и своята ски подготовка.

Тази инициатива между Българската федерация по ски и 101 алпийски батальон и под егидата на Командира на Сухопътните войски.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини