Пратка с взрив избухна в ръцете на протестиращ в Киев

Антиправителствен демонстрант е ранен след експлозия в киевския Дом на профсъюзите, който е окупиран от протестиращи, съобщи пресслужбата на полицията.

Около обяд властите са получили сигнал от лекар, че в една от градските болници е настанен в безсъзнание мъж в тежко състояние с увреждания на очите и травма на китката на едната ръка, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.
Според други информации обаче пострадалият е с откъсната ръка.

Според лекаря мъжът е отворил някаква кутия на петия етаж на сградата, след което е избухнал взривът. Полицията се опитва да разследва, но демонстрантите не допускат следствените органи на местопроизшествието.

По информация на АФП експлозията е избухнала, след като мъжът се е опитал да отвори пакет, чието съдържание е  било обозначено като „Лекарства”, съобщи "Фокус".

Пратката е получена като дарение в Дома на синдикатите, който се превърна в щабквартира на опозицията.

По-рано днес ЕП осъди насилието срещу мирни демонстранти в Украйна и настоятелно призова за санкции, като забрана за пътуване и замразяване на активи и имущество в ЕС на украински длъжностни лица, законодатели и олигарси, които са лично отговорни за атаките и смъртните случаи на протестиращи. 

Протестите продължават
Многохилядна опозиционна демонстрация се състоя край сградата на Върховната рада в Киев с призиви за промени в Конституцията, които да отнемат пълномощия от президента и да ги прехвърлят на парламента.

Според организаторите участниците в проявата са били 20 000, но проправителствени медии съобщиха, че те са били самo 3000.

В Мариинския парк в центъра на столицата пък имаше митинг в подкрепа на управляващата Партия на регионите и президента Виктор Янукович. Организаторите съобщиха, че участниците са били над 8000.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини