Историята на пречупения кръст на Луната

Снимки от Луната, на които се виждат пречупени кръстове, предизвикаха спорове между учени и окултисти.

На фотосите се вижда свастика в кратер близо до южния лунен полюс Шрьодингер; съобщава електронното издание Рlaneta.moy.su, цитирано от svetovnizagadki.com.

Учените са озадачени от откритието, а уфолозите твърдят, че пречупените кръстове доказват същестуването на извънземен разум.

„Това е знак от Алфа Кентавър, където животът е бил изпратен на Земята преди милиони години“ – каза изследователят Мартин Краус. Според него, извънземните са оставили на Луната следи , за да ни напомнят за себе си.

Находката породи и въпроса дали нацистите, които използвали символа от 1930 до 1945 година, не са летели до Луната в края на Втората световна война. От друга страна обаче свастиката е символ с хилядолетия по-стар от Адолф Хитлер и Третия райх. Той се е появил в зората на човешката цивилизация в Централна Азия и Северна Индия и е съпътствал навсякъде индо-европейските народи по пътя на тяхното преселение, пише още сайтът.

Посредством будизма свастиката навлиза и в Китай и Япония. В Индия пречупеният кръст е все още символ на благоденствие, щастие и късмет.

Всъщност тази снимка е направена с фотошоп за фантастична статия във вестник. Човекът, направил снимката споделя: "Нямах дори 15 минути да обработя изображението. Никога не съм мислел, че ще предизвикам такъв интерес сред хората".

Статията излиза още през 2010 година и дори до днес не спира да гложди умовете на хората, вълнуващи се от конспирации.


 

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини