Бизнес и синдикати не приеха идеята за 700 евро минимална заплата

Бизнес и синдикати отхвърлиха предложението на партия "Атака" минималната заплата да се увеличи до средноевропейската. По изчисление на Волен Сидеров тя трябва да е 700 евро, предаде БНР.

"Атака" няма да изтегли от парламента пакета от законодателни промени, които се отнасят до увеличаване на доходите у нас, каза още Сидеров, след като участва в заседанието на комисията по трудово законодателство към Националния тристранен съвет. 

"Няма взаимодействие нито с една партия. Разположението на партиите в парламента зависи от избирателите. Те са тези, които са. Ние искаме тези неща да започнат да се движат. Това са важни въпроси. Това са въпроси за доходи, за социални сфери, за връщане в български ръце на печеливши сектори. То нямало нищо, което да работи. Общо взето, българска индустрия нямаме, няма, защото тя е в чужди ръце", заяви Сидеров.

По думите му нещата са свързани.

"Искаме да видим доколко ще обърнат внимание тези политически коалиции в парламента и това правителство. Ако то не обърне внимание, това правителство ще покаже, че е излишно", заяви Волен Сидеров.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини