Русия иска разследване на снайперистите в Киев

Русия предлага ОССЕ да разследва „делото за снайперистите" в Украйна, заяви пред медиите външният министър Сергей Лавров.

По думите му, последните информации за снайперистите не могат вече да се заметат под килима. Предлагаме ОССЕ да се заеме с обективно разследване на фактите и ще търсим справедливост, подчертава Лавров.

Заявеното е по повод появилата се тази седмица информация, основаваща се на разговор между външния министър на Естония Урмас Пает и върховния представител на ЕЕ Катрин Аштън.

Според Пает едни и същи хора са стреляли и по милиционерите и по протестиращите, но те не са свързани с Янукович, а с новата коалиция.

Лавров изтъква още, че дошлите на власт в Киев не са самостоятелни и зависят от радикал-националистите, завзели властта по въоръжен начин.

Какво представляват не нашите западни партньори знаят много добре, заявява още Лавров.

По думите на руския външен министър, Москва е готова за диалог със Запада в търсене път за решение на украинската криза, но няма да приеме опита Русия да се сочи като страна в конфликта.

Кризата не е създадена от нас, нещо повече, тя е реалност въпреки нашите многократни предупреждения. Кризата е изкуствено създадена по геополитически причини, подчертава Лавров.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини