Младежи от Смолян взеха властта в Общината-искат ученически съвет

Обществен ученически съвет към администрацията в Смолян, в който да участват по двама души от всяко училище, предложиха младежите от днешната инициатива „Мениджър за един ден”. Така местната власт директно ще чува идеите и предложенията за проекти в сферата на младежката дейност, предложиха младите „миниджъри“ от Професионална гимназия по икономика „Карл Маркс” , СОУ „Св.Св.Кирил и Методий” и ГПЧЕ „Иван Вазов, които управляваха за един ден общинската администрация.

„Надявам се, че за Вас деня ще бъде интересен. Не се притеснявайте да питате. Обществената работа е наистина сложна, но Ви пожелавам в бъдеще като се реализирате да работите това, което Ви е интересно”, така ги посрещна градоначалникът Николай Мелемов.

В стола му седна единадесетокласникът Милен Терзиев от СОУ „Св.Св.Кирил и Методий”. „Беше вълнуващо да седна на кметския стол и да се запозная отблизо с проблемите”, коментира Милен Терзиев в края на изпитанието и върна огърлицата на кметската власт.

Каролина Касабова и Георги Братанов поеха ангажиментите на заместник- кметовете Марин Захариев и инж.Мариана Цекова. Петриела Бачева пък се запозна с работата на секретаря Момчил Николов. Останалите младежи поеха функциите на директори на дирекции.

А в края бъдещите управленците получиха сертификати, които им бяха връчени от секретаря Момчил Николов.

СмолянБгвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини