Евродепутатът Слави Бинев се извини на Смолян заради Ефрем Моллов

„Когато човек се извинява стои прав и с наведена глава. Аз искам да ви поднеса искрени извинения към гражданите на Смолян и приятеля ми Петър Кадиев, заяви днес в Смолян евродепутатът Слави Бинев. Той и Валери Симеонов, председател на НФСБ, се срещнаха със симпатизанти и представиха новата коалиция от формации „Патриотичен съюз“, която ще се яви с обща листа на евроизборите под абревиатурата НФСБ.

Причината за исканата днес прошка от родопчани обаче, е в избора на Ефрем Моллов за водач на листата кандидат-депутати за Смолян и района за миналите парламентарни избори.

Тогава станалия вече скандално известен Моллов беше първи в листата, заради което пък Петър Кадиев напусна редиците на ГОРД, и обяви, че кандидат-депутатската листа за Смолян е подменена.

„Незнанието не прощава грешките, но най-голямата е да не се поправя случилата се.

Извинявам се за избора ни за предишните избори, аз не знаех какъв е този човек и поднасям извинения, и се надявам никога да не допускам подобна грешка като бъда по-добре информиран“, обясни Бинев, но избегна да назове името на Моллов.

Евродепутатът, който е председател на партия ГОРД и се очертава да бъде и водач на листата на политическата коалиция мегжду него, Валери Симеонов и още няколко формации за евроизборите обясни още, че Моллов бил предложен и наложен в листата за кандидат-депутати от коалиционния партньор на ГОРД „Свободен народ“.

„Аз не обърнах внимание. Страхотна глупост, а сега е ясно за какво става въпрос. Деформиран съм от Европа и съм по-толерантен, от колкото се налага да бъдем като българи и това създава дискомфорт когато става дума за национална политика.

Когато хората, започнаха да ми звънят и да ми обясняват за какво става дума, вече беше твърде късно.“

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини