ДПС Смолян: Освобождаването на Енимехмедов обезчести Темида

Софийският апелативен съд пусна Октай Енимехмедов под домашен арест. Мярката му за неотклонение, нападателят на Ахмед Доган, в по-леката – домашен арест.Копирано от standartnews.com

Декларацията на Областното ръководство на ДПС, подписана днес от председателя му Мехмед Аршински, публикуваме едно към едно.

„Вчера състав на Софийски апелативен съд показа това, което всички ние подозирахме, а именно Темида освен че е сляпа, е вече и обезчестена!

Пускането „под домашен арест" на Енимехмедов надигна вълна от гняв и възмущение сред всички наши членове, симпатизанти, а и сред демократично мислещите хора в Родината ни. Този акт на съда е крещяща подмяна на действителността, обслужващ задкулисието в държавата, което на фаталния 19 януари направи опит за ритуално политическо и физическо убийство на стожера на демокрацията в България – Ахмед Доган!".
Това се казва в декларация на Областния съвет на ДПС в Смолян.
„Този акт на съдебния състав представлява поредното доказателство за липса на правосъдие в Родината ни и нещо повече, показва съдебната система като придатък на мафиотизираните кръгове в страната!
Какво е всъщност посланието на тези псевдо съдии? Че всеки „буден гражданин", като подсъдимия Енимехмедов може да тръгне с оръжие да показва „будната си гражданска съвест"!?
Ако отговорът е не, то тогава не е ли този акт на САС опит за открито участие на съда в политическите процеси в страната, и в чия полза и на чия страна?
Къде е справедливостта господа съдии!? Или може би искате гражданите в страната сами да я потърсят и по този начин да поставят гражданското общество в услуга на тъмното задкулисие?
Абсурдът, който произведе този съдебен състав с решението си носи гняв и болка у всички нас. Но можеше да е и по зле, може да решите да го наградите и с орден! Орден на мафията - „за будна гражданска съвест"!
Защо се героизира един престъпник? Защото е стрелял срещу Ахмед?!
Въпросите са повече, отколкото отговорите!
С настоящата декларация настояваме Ръководството на ДПС, Народните ни представители в националния и Европейски парламент да предприемат всички мерки и действия, за да се спре това безумие! ДПС е заченато в името на защитата на правата и свободите на българските граждани, а Ахмед Доган е знамето на тази битка!
Посягайки на знамето, се посяга на правата и свободите на всички демократично мислещи хора!
Няма да го позволим!
Вземете се в ръце господа съдии, защото е крещящо усещането за липса на справедливост у всички нас!", се посочва още в декларацията.
 
СмолянБГвести.нет
 
 
 
 
Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини