Отцепиха района около къщата на стрелеца Петко Петков, журналист намери гилза

Полицаи отцепиха отново района около къщата на Петко Савов Петков, който уби полицай и рани други трима при екшъна в Лясковец вчера рано сутринта. Журналисти от Нова телевизия откриха гилза, която показаха в ефир и предизвикаха акцията.

В същото време ученик призна, че са ги предупреждавали непрекъснато за заплахите на психопата, но те не са ги взимали на сериозно. "Имаше предупреждения да не ходим в този район, да внимаваме, да се пазим, но ние не го познаваме и не знаехме какъв е", сподели момчето.

Очевидци на кървавата драма пък заяви: „Не пожелавам на никого да види тази гледка как служители на МВР изнасят свои колеги и ги влачат по пътя. Първо извадиха един ранен, след 5 минути изведоха друг”.

Ученици от училището, намиращо се в близост до дома на психично нестабилния, заявиха, че според тях мерки е трябвало да бъдат предприети по-рано. По техни думи, мъжът е започнал да изпраща заплашителни писма до училището и до полицията още преди 10 години.

Междувременно стана ясни, че няма промяна в състоянието на ранените в Лясковец полицаи. Те бяха транспортирани във Военномедицинска академия още вчера, 14-и март. Ранените са с огнестрелни наранявания на горните крайници, но със стабилни жизнени показатели.

След извършване на първоначалните изследвания при единия от пострадалите беше установено счупване на дясната ръка и масивна травма, която крие риск от усложнения. Вторият пострадал е без счупвания, но също с тежка рана на лявата ръка и също с риск от инфекциозни усложнения. При третия полицай липсват тъкани от дясната ръка. И тримата са на антибиотично лечение, което да ограничи евентуални рискове оттук нататък.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини