Изчезналият самолет летял под 1500 м височина, за да избегне радарите

В червено са коридорите, в които може да е летял полет 370, според спътниковия пинг. Илюстрация: wikimedia.org

Търсенето на изчезналия „Боинг 777" вече е от Австралия до Казахстан. Новите разкрития около полет 370 на Малайзийските авиолинии.

Самолетът е летял след отклоняването си от маршрута за Пекин на 1500 м височина или дори по-ниска , при която той не е могъл да бъде засечен от радарите. Това пише „Malaysian Insider", основавайки се на информация от разследващите.

Междувременно малайзийски следователи разглеждат версията изчезналият самолет на „Малайзия еърлайнс" да се е насочил към територията на Афганистан или Пакистан, контролирана от талибаните, пише "Индипендънт". Започнати с разследването източници твърдят, че следователи очакват дипломатическо разрешение за проверка на тази версия.

Австралийският премиер Тони Абът обяви, че Австралия ще подпомогне издирването на самолета, след като малайзийският премиер Наджиб Разак е помолил за това колегата си.

Така страните, които издирват "Боинг"-а, освен Малайзия и Австралия, са Бангладеш, Китай, Бруней, Франция, Индия, Индонезия, Япония, Казахстан, Киргизстан, Лаос, Мианмар, Нова Зеландия, Пакистан, Филипините, Русия, Сингапур, Южна Корея, Тайланд, Туркменистан, ОАЕ, Великобритания, Узбекистан и Виетнам.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини