Разкриха последните 54 минути от комуникацията с изчезналия самолет

Близките на пътниците от изчезналия самолет обвиняват властите в Малайзия, че крият от тях информация за съдбатата на роднините им.

Последните 54 минути на комуникация с полет MH370, преди да изчезне без следа, са разкрити от Daily Telegraph.

Стенограмата потвърждава предишните сведения, че последните думи на дошли от изчезналия самолет са били изречените от втория пилот Фарик Абдул Хамид "Добре, лека нощ". На пръв поглед диалогът с авиодиспечерите е "напълно рутинен", съобщава вестникът. Но два елемента предизвикват подозрения.

Първо, съобщението от пилотската кабина, че самолетът лети на височина 35 000 фута, в 1:07 часа. Тази информация вече е била предадена шест минути по-рано. Подозрително е и, че това става в решаващ момент - две минути след финалното съобщение, транспондерът е бил блокиран

Второ, загубата на комуникация и последвалия рязък завой на запад в момента на предаването на контрола от авиодиспечерите в Куала Лумпур на тези от Хо Ши Мин.

"Ако щях да крада самолета, това би бил моментът да го направя", казва бивш британски пилот, летял със 777. " Това е единственият момент по време на полета, когато той не е бил видим от земята", обяснява той пред Daily Telegraph.

Според изданието стенограмата също показва, че ако пилотите са били замесени, то те са били много внимателни, за да скрият истинските си намерения.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини