Трета сателитна снимка на "потенциални отломки" от изчезналия самолет

Китайското правителство предостави сателитна снимка, на която се вижда нов обект, "потенциално отломка" от изчезналия преди две седмици полет MH 370.

Oбектът е с размери 22 на 30 метра. Той е бил заснет около обяд във вторник в южната част на Индийския океан, на около 75 мили югозападно от региона, където за заснети двата обекта, оповестени от Австралия. сателитното изображение е предоставено от китайската държавната администрация за национална отбрана.

Новината за новото сателитно изображение дойде по време на ежедневната пресконференция в Малайзия в събота (видеото по-долу).

Зоната за търсене в събота бе на площ 36 000 кв. км, включително района, където новия обект е заснет от китайските сателити, но обектът не е намерен. Не са открити никакви следи.

Времето допълнително затруднява издирването. Тропическа буря се насочва към зоната на търсене, очакват се силни ветрове.

Сателитните снимки, публикувани от Австралия, показаха два обекта - по-голямият с дължина около 25 метра - в южната част на Индийския океан. Изображенията са от 16 март, но търсенето в зоната започна в четвъртък, 20 март, тъй като беше необходимо време, за да бъдат анализирани сателитните снимки.

Според специалистите за 6 дни предметите вероятно са се преместили на значително разстояние в резултат на теченията и ветровете. Възможно е също така те да са потънали. Зоната в Индийския океан е възможно най-неблагоприятното място на планетата, "Бурните четирийсет".

В търсенето се включват два търговски самолета с ултра далечен обсег и четири P3 Orions, съобщава ABSnews, позовавайки се австралийската служба за морска безопасност.

Поради разстоянието до зоната горивото на Орион стига, за да търсят два часа. Търговските самолети могат да останат там пет часа, преди да се наложи да се върнат обратно в базата.

Два китайски самолета пристигнат в Пърт, за да се присъединят към търсенето. Япония изпраща също два самолета, които ще достигнат до зоната в неделя. Една малка флотилия от кораби от Китай също се придвижва към мястото на издирването. Там вече има два големи търговски кораба, там е и австралийския HMAS.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини