Смолянски деца с Великденска благотворителна инициатива в помощ на болната Дани

Съучениците на малката Дани не спират да се борят и да я подкрепят в битката й с тежкото заболяване

Учениците от 7 СОУ „Отец Паисий“ в Смолян за пореден път организират благотворителен базар в помощ на Даниела Ангелова, ученичка от тяхното училище. Третокласничката страда от остра левкемия и се нуждае от тежко и продължително лечение.

Учениците от „Арт студио“ в смолянското училище, както и възпитаниците на клуба „Аз обичам да рисувам“ от няколко седмици изработват великденски сувенири, рисунки и картички за благоттворителния базар, в помощ на болното момиченце.

Техните работи ще се продават на символични цени, а средствата ще се събират за лечението на Дани.

На 15 и 16 април творбите им ще бъдат изложени на базар във фоайето на 7 СОУ, като стартът ще бъде даден от 9.30ч. в голямото междучасие.

В четвъртък-17 април- импровизираната работилничка за добрини ще се изнесе пред храма „Свети Висарион Смоленски“, където деца от „Чисти сърца“, младежи от БЧК и ученици от града ще боядисват яйца на Велики Четвъртък. Масичка -базар с детските творби, в помощ на болното дете ще има и на моста до кино „Дружба“- в началото на пешеходната зона в Смолян, обяви директорът на учебното заведение Надя Ловчалиева.

Тъжната и трудна история на 9 годишната Даниела от Смолян е като на много други деца в България. Тя страда от тежко заболяване, което лекарите откриват лятото на миналата година и тогава се започва ходенето по мъките. Дани спира да ходи на училище, а учител индивидуално я обучава в къщи. Всяка седмица тя и майка й пътуват от Смолян до Пловдив и изминават по 200 км. за поредната химиотерапия. Разходите за лечението на детето не са по силите на семейството. Родителите й са бедни, едва свързват двата края, но се борят за здравето й с острата левкемия-без да искат помощ, защото се срамуват от публичност и избягват всякакви контакти с медиите. По тази причина и до днес, повече от 10 месеца след страшната диагноза, родителите не са застанали пред обектив или камера, и не са обявили своя зов за помощ, макар да знаят ,че според прогнозите лечението ще трае поне 2 години.

Благотворителната кампания за събиране на средства за тежките процедури на третокласничката от 7 СОУ „Отец Паисий“ в Смолян, всъщност започна от нейни съученици, а по-късно благородната вълна заля целия град.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини