МВР дебне ултрасите още от рейсовете, взима им чадърите

През две проверки ще минават футболните запалянковци, които ще отидат на Националния стадион „Васил Левски“, за да гледат на живо Вечното дерби.
Мачът е от 16 часа днес, а Столичната полиция предприема всички мерки за обезпечаване реда и сигурността на гражданите. Униформените ще бдят за сигурността както на територията на стадиона, така и в целия град.
Специално внимание ще бъде насочено към спирките на градския транспорт
и на местата, на които се събират и на които съществува възможност да се засекат привържениците на двата тима.
Феновете ще бъдат проверени два пъти - непосредствено преди стадиона и на самия вход. Няма да се пускат пияни или пък хора със забранени предмети и вещи, в това число и чадъри.
Малолетните ще бъдат допускани само с пълнолетен придружител и след попълване на декларация.
За осигуряване на безопасността при струпване на много хора, а и за улесняване на пропускателния режим, на зрителите се препоръчва да пристигнат по-рано в района на стадиона.
Както BNews писа, едно от последните дербита, на 8 март т.г., беше белязано с бой между фенове и полиция. Счупени седалки полетяха към униформените. Часове по-рано полицията отведе 42-ма фена на Левски след екшън с автобус на автомагистрала Хемус".
Дербито между Локомотив и Ботев Пловдив на 19 април беше провалено заради бесните ултраси на домакините.
"Смърфовете" замериха с бомбички съперниковите футболисти и главният рефер Георги Кабаков се принуди да сложи край на мача в кая на първото полувреме при резултат 0:0.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини