Караджаловските ученици останаха без безплатни закуски

Родители от село Караджалово и общинските съветници от групата на БСП алармират, че в местното училище са спрени закуските на децата до 4 клас. Сутрешното хапване се финансира целево от държавния бюджет и се раздава безплатно на учениците от начален курс. Парите за него са 72 лв годишно на ученик. Всеки директор има право да избира фирмата, която доставя закуските. За това и цената им в общината варира между 60 и 80 стотинки.

Директорът на училището Мария Костадинова не пожела да коментира какъв е проблемът, като заяви, че няма да обсъжда клюки по телефона. След като сигналът е подаден в Дирекция „Образование“ вече са взети мерки за разрешаването на неприятната ситуация. Оттам бяха учудени, че директорката не е подала докладна за недостиг на средствата. Изчислени приблизително, необходимите пари са около 1000 лв.

Считам, че  директорът г-жа Костадинова е направила правилния избор на фирма и много ми се вярва, че  случилото се не е политическа провокация в предизборно време – сподели Светозар Славчев – председател на групата съветници от БСП в местния парламент – Нямам съмнения, че Общински съвет ще одобри един такъв разход за да се дофинансира тази дейност и да получат децата полагащите им се закуски.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини